همکاری صنایع دستی و آموزش وپرورش استان گلستان

در راستای انعقاد تفاهم نامه همکاری فی مابین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان و اداره کل آموزش و پرورش استان، رشته های صنایع دستی در این مراکز آموزش داده می شوند.

 به گزارش روابط عمومی وامورفرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، معاون صنایع دستی این اداره کل گفت: با هدف توسعه و ترویج صنایع دستی استان و آموزش رشته های مختلف صنایع دستی ، نسبت به برگزاری دوره های آموزشی در مدارس استان و ایجاد هنرستان های صنایع دستی اقدام شده است.

محمد کیخا با اعلام این مطلب افزود: جهت انعقاد قرارداد با آموزش و پرورش ابتدا جلسات بین معاونت صنایع دستی و معاون آموزشی مقطع متوسطه برگزار و انتظارات بصورت شفاهی مطرح شد که پس از توافقات اولیه جلسات کارشناسی برگزار و متن تفاهم تنظیم شد که به امضای مدیران کل رسید .

وی اذعان داشت: جهت اجرای این تفاهم نامه معاونت صنایع دستی برنامه آموزشی و رشته های خود را برای استفاده فرهنگیان و اعلام به مدارس آموزش و پرورش اعلام کرد و آموزشگاههای خصوصی نیز به آموزش پرورش معرفی شدند .
کیخا ادامه داد: براین اساس در مراسمات مختلف مانند هفته مشاغل و ... از کارشناسان صنایع دستی برای معرفی صنایع دستی به دانش آموزان به صورت سخنرانی استفاده شده وبرای آشنایی بیشتر دانش آموزان با صنایع دستی از مراکز آموزشی مربوطه بازدید بعمل می آید.

وی همچنین خاطر نشان کرد: جلسات توجیهی برای ایجاد هنرستان های تک رشته ای با هنرمندان رشته های مختلف برگزار گردید و این هنرستان ها در روستاهایی که امکان ایجاد دبیرستان و هنرستان بطور همزمان نمی باشد راه اندازی خواهد شد. رشته هایی که قابلیت اجرا دارند براساس فصل 8 کتاب فنی حرفه ای‌آموزش و پرورش در شش رشته : سفال گری ، چاپ باتیک ، معرق و منبت چوب ، تراش و تزیین شیشه و کریستال و سنگ های قیمتی و رودوزیهای سنتی  است .

کیخا افزود: در این زمینه در شهرستان گنبد برای رشته چاپ باتیک پیگیری های لازم در دست اقدام است و هزینه بخش خصوصی طی قرار دادی توسط آموزش و پرورش بصورت برون سازمانی پرداخت می شود و دانش آموزان سه روز در هفته در اختیار آموزش و پرورش و سه روز در کارگاه بخش خصوصی مشغول خواهند بودو از سال دوم دانش آموزان 40درصد از تولیدات را سهم می برند .

وی همچنین اذعان داشت: در بخش بزرگسالان ، متقاضیان پس از گذراندن دوره های مهارتی مربوطه در رشته هایی که سازمان میراث فرهنگی و آموزش و پرورش دارای کد استاندارد مشترک هستند گواهینامه هایی دریافت می کنند که با آن به مدرسه و ادراه آموزش معرفی می شوند که پس از مطابقت با واحدهای عمومی ، منجر به صدور دیپلم رشته تخصصی می شود .

کیخا یادآورشد: در سال 92 ، 3 نفر موفق به دریافت این گواهینامه شدند .

وی درادامه همچنین به آموزش های صنایع دستی برای دانش آموزان  اشاره داشت و افزود: معاونت صنایع دستی در 3 دوره 15 نفره در رشته معرق، اقدام به برگزاری دوره های مهارتی در مرکز آموزشی خود نمود که پس از طی 2 سال تحصیلی آموزشی دانش آموزان موفق به دریافت دیپلم معرق چوب شدند این دوره ها براساس استاندارد مشترک دو اداره کل در سال های گذشته براساس قرارداد 2 ساله در رشته معرق با مهارت های معرق چوب ، درودگری و طراحی سنتی درجه 1 و 2 انجام شده است .

کیخا درپایان اظهار امیدواری کرد: با توسعه ورونق آموزش های صنایع دستی، گام های موثری جهت حفظ، ترویج و اشاعه این هنرصنعت بومی استان برداشته شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1393021613